Heilige Geest

Onder dit kopje kun je lezingen en gesprekken over de Heilige Geest terugvinden.

Bij Jorieke (2) – Leiding van de Heilige Geest in het alledaagse (1 juni 2023)

Als we Jezus als verlosser accepteren, hebben we de heilige geest ontvangen. Ds. Gerrit Vreugdenhil is als docent en zendeling uitgezonden voor de GZB en ontdekt steeds meer hoe hij samen kan werken met Gods Geest om in allerlei alledaagse gebeurtenissen Zijn stem te verstaan. Ook ziet hij hoe meer actief bezig zijn in het koninkrijk van God ook de duistere machten activeert.

Door een persoonlijke gebed met handoplegging in Chili ontdekte Gerrit Vreugdenhil dat er meer te ontdekken is over de Heilige Geest dan hij tot dan toe gehoord had. Inmiddels zou hij het liefste elke zondag over de Geest preken en vertelt hij graag over de dagelijkse samenwerking met de Geest. Tegelijk is het belangrijk te benoemen dat meer samenwerken met Gods Geest ook meer tegenstand zal oproepen en dat het belangrijk is je daartegen te wapenen.

Bij Jorieke (1) – Gesprek over de Heilige Geest 

In de periode van zwangerschapsverlof van Jorieke hoor je de ene week een gesprek uit het archief
Door zijn werk in de pinksterkerk van Chili kwam dr. Gerrit Vreugdenhil in aanraking met het werk van de Heilige Geest op een manier die hij niet kende vanuit de kerk waar hij opgroeide. Het was de start van een persoonlijk ontdekkingstocht waarvan hij verhaalt in het boek in het spoor van de geest. Annemarie Biljard praat met hem over het werk van de Geest, hoe we ons daar meer voor open kunnen stellen, de gaven van de Geest komen voorbij en ook horen we hoe we Gods stem kunnen verstaan.

Directe link naar het gesprek

Delen in de zalving van Jezus Christus

Op de conferentie Thereismore in oktober 2018 sprak ik over de zalving van de Heilige Geest. Hoe kunnen wij als gelovigen delen in de zalving van Jezus Christus en hoe werkt dit praktisch uit. De lezing is (met Engelse vertaling) terug te luisteren onder de volgende links.

Deel 1

Deel 2

Deel 3