Leven in quarantaine

Niemand had ooit kunnen bedenken dat ons leven in zo’n korte tijd zo ontwricht zou worden. Het coronavirus heeft het dagelijks leven in Nederland behoorlijk op zijn kop gezet. Hoewel er gelukkig veel positieve ontwikkelingen zijn, zijn de zorgen nog niet weg. Het herstel na een ic-opname vergt veel van mensen, de zorg voor ouderen in de verpleegtehuizen waar corona is geconstateerd, het niet kunnen bezoeken van geliefden, de eenzaamheid onder ouderen en alleenstaanden, de impact op ondernemers en niet in de laatste plaats de druk op gezinnen.

Hoe gaan we hier als christenen mee om? Welke rol speelt in dit alles het geloof in God? Al biddend en mediterend kwam ik uit bij de Filippenzenbrief. De apostel Paulus schreef deze brief toen hij in quarantaine zat, in complete ‘lockdown’ in de gevangenis van vermoedelijk Ceasarea. De brief blijkt een nieuwe actualiteit voor ons te bevatten. Hoe gaat de apostel met deze situatie om? Welke rol speelt zijn geloof daarin? Welke thema’s stelt hij in deze brief aan de orde?

In deze serie van bijbelstudies over de Filippenzenbrief hopen we samen te ontdekken welke boodschap van God de apostel ons in deze brief aanreikt. De titel van deze serie is: Leven in quarantaine.

De bijbelstudies zijn terug te luisteren op de podcast van de Sint Jan en op mijn eigen Youtubekanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *