Onder de indruk

Vakantieperiode op het seminarie

In de maanden december en januari is het seminarie waar ik sinds 1 september als docent Oude Testament werkzaam ben gesloten. De cursussen zijn afgelopen en de zomervakantie is aangebroken. Behoudens een korte vakantie, verandert er voor de gevorderde masterstudenten niet zo veel. De meesten zijn predikant en gaan door met het werk dat ze deden. De beginnende studenten keren meestal terug naar hun ouderlijk huis en zoeken werk of worden ingeschakeld in hun thuiskerk.

De afgelopen maanden sprak met Juan, die nu derdejaars is, over zijn vakantieplannen. Hij vertelde dat hij in de zomervakantie met zijn vader meeging naar het oerwoud in het zuiden van Colombia. Zijn vader is betrokken bij een organisatie, die medische zorg verleend aan inheemse stammen die op afgelegen plekken in de bush wonen.

Met een speciale hospitaalboot gaan ze de rivieren op en bezoeken ze de dorpen. Juan gaat met als vrijwilliger mee. Naast medische hand- en spandiensten, organiseert hij voetbal of volleybaltoernooien en benut hij deze momenten om jong en oud in aanraking te brengen met het evangelie. Dat is zijn grote passie. Om die reden studeert hij theologie aan het seminarie om zo beter toegerust te zijn. Ik was onder de indruk van zijn verhaal. Het is een voorrecht om als docent aan het seminarie met studenten als Juan te kunnen werken en zo mijn steentje in de missie van God te kunnen bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *