Schuilen bij God

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige… Hij zal u beschutten met Zijn vlerken, onder Zijn vleugels zult u de toevlucht nemen, Zijn trouw is een schild en een pantser (Psalm 91:1,4).

Het zijn onzekere tijden. Het corona-virus houdt ons allemaal bezig en in de greep. De overheid neemt ingrijpende maatregelen, waarvan we allemaal de gevolgen ervaren. Veel geplande activiteiten kunnen niet doorgaan. Bezoeken en vergaderingen worden afgezegd. Het contact met anderen moet beperkt worden tot wat noodzakelijk is.

Door het virus zijn we indringend geconfronteerd met onze kwetsbaarheid. Door alle maatregelen worden we helemaal teruggeworpen op onszelf. De nieuwsberichten volgen elkaar in rap tempo op. Er is veel te horen en te lezen. Hetzelfde geldt voor hoe mensen dit virus duiden. Sommigen zijn ervan overtuigd dat dit virus een oordeel is van God. Als een reactie op de zonde en ongehoorzaamheid van ons mensen. Anderen zien het als een teken van de eindtijd die steeds dichterbij komt. Weer anderen zien het virus in demonisch licht en als een aanval van satan. Er zijn ook mensen die dit in het midden laten.

Hoe we dit virus ook duiden, één ding kunnen we allemaal doen, en dat is schuilen bij God. Dat is waartoe de Bijbel, en met name de Psalmen, ons uitnodigen. Bij alles wat er in de wereld gebeurt en bij alles wat er in ons eigen leven kan spelen, met vragen die ons verwarren en waar we geen antwoord op hebben, mogen we als gelovigen onze toevlucht nemen tot God. Nu we niet langer in de kerk als schuilplaats van God kunnen samenkomen, mag ook onze huiskamer een toevluchtsoord zijn.

Wanneer we God zoeken in het gebed, alleen of samen, zal Hij zijn beschermende vleugels over ons spreiden. Bij een geopende Bijbel zullen we de hartenklop van Zijn liefde horen en mogen we ons geborgen weten in Zijn trouw. Dit zijn geen vrome woorden. Dit is wat God belooft te zullen doen. In de psalm worden aan de trouw en bescherming van God prachtige woorden gegeven. Ze nodigen ons uit ons met heel ons bestaan aan Hem toe te vertrouwen.

Onder Zijn vleugels mogen we schuilen en op adem komen, om vandaaruit weer te doen wat gedaan moet worden. Er zijn immers vele praktische manieren om naar anderen om te zien. Gods engelen zullen ons begeleiden als we op weg moeten gaan voor ons werk of om voor iemand te zorgen. We staan er niet alleen voor. Nee, Psalm 91 zegt ons niet dat we niet ziek zullen worden of dat het virus ons niet zal treffen. Dat kan ons allemaal overkomen. We leven op aarde en nog niet in de hemel. Maar als benauwdheid ons treft, dan zal God erbij zijn (Psalm 91:15). Hij zal ons sterken en ons Zijn heil niet onthouden.

One Reply to “Schuilen bij God”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *