Geestelijke strijd is reëel (3)

Hoe sta je als christen sterk in de geestelijke strijd

05 mei 2017 CIP.nl

,,Het is oorlogstijd en in je eentje ga je het nooit redden,” zegt dominee Gerrit Vreugdenhil. In een nieuwe video van CIP.nl legt hij uit hoe je sterk staat in de geestelijke strijd. Hij schreef het boek ‘Geestelijke strijd in de kracht van Jezus’. Ook in de pastorale praktijk merkt hij dat er veel kracht uitgaat van de naam van Jezus.

,,Als er een strijd is, is Jezus machtiger. Het is belangrijk om dat te beseffen. Het tweede, en dat is een persoonlijk ontdekking geweest, is dat de Geest van God in je woont.” Je mag er dus vanuit gaan dat God bij je is. Die ontdekking heeft zijn leven veranderd, vertelt hij. ,,In allerlei situaties waar je tegenop ziet, mag je vragen of je moed mag ontvangen, door de Geest die in je woont.”

Een bekend Bijbelgedeelte is Efeze 6, waarin Paulus over de kracht van de Heilige Geest spreekt en de geestelijke wapenrusting. ,,Hij zegt: wordt sterk in God. Dat wil zeggen: laat je helemaal vullen met de Geest van God. Daar mag je voor bidden.”
Veel christenen denken dat het kwaad sterker is dan zij zelf. ,,Satan en zijn demonen zijn gevallen engelen. Ik zelf maak geen schijn van kans ten opzichte van de tegenstander, maar in de naam van Jezus beschik ik over een macht die veel sterker is.”

Wat als we in de naam van Jezus bidden dat het kwaad mag verdwijnen, maar het gebeurt niet? ,,Die situaties dat je voor mensen bidt en het voorje gevoel niks uitwerkt, dat is ook een worsteling. Dat is soms een gebrokenheid die blijft. Maar het volgen van Jezus en je kruis op je nemen, is ook het kruis van de gebeden die niet worden verhoord.”

In hoeverre is het je eigen verantwoordelijkheid om die geestelijke strijd tegen het kwaad te voeren? Als je van de tegenstander allerlei gedachten in je krijgt, hoe ga je daarmee om?

In deze derde video zoek ik naar een antwoord.

https://cip.nl/61965-hoe-je-als-christen-sterk-staat-in-de-geestelijke-strijd/Sx4KBlcJCnokO0wYFR8ddhcT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *